Fryso ZadelsFryso SättelFryso Saddles

Over ons

Fryso Zadels

Vakkundig en handgemaakte paardenzadels

Fryso® zadels zijn handgemaakte paardenzadels en gemaakt van voorgeselecteerde materialen van Engelse kwaliteit en makelij. Onze zadels worden in Engeland door vakmensen van het hoogste niveau vervaardigd.  Engeland loopt op het gebied van paardenzadels ver vooruit ten opzichte van andere landen. Van oudsher is Engeland het paardenland bij uitstek. Wij hebben er voor gekozen gebruik te maken van de eeuwenoude aanwezige Engelse kennis en vakmanschap in combinatie met onze ervaring en kennis van de anatomie van het Friese paard. Dit heeft geresulteerd in een zadel wat zowel veel comfort aan de amazone/ruiter als aan het paard biedt, het Fryso® zadel. Uniek aan het Fryso® zadel is dat het zadel van begin tot het eind door een en dezelfde zadelmaker wordt gemaakt. Dit betekent dat alle wensen van de klant in het paardenzadel verwerkt kunnen worden.

Topkwaliteit

Het Fryso® zadel heeft extra brede handgevulde kussens. De kussens worden gevuld met 100% natuur wol. Deze zijn anatomisch gevormd, waardoor deze goed aan de rug van het paard aansluiten. Door deze goedgevormde kussens wordt het gewicht van de ruiter/amazone optimaal verspreid over het paardenzadel. Dit komt de rug van het paard ten goede. Het paard moet met zo weinig mogelijk last zijn last dragen. Speciaal gevormde wrongen zorgen voor een stille beenligging. Hierdoor kan de beweging van het paard beter opgevangen worden.

Kenmerken

Fryso® zadels kenmerken zich door veel schoudervrijheid voor het paard en veel ruimte bij het kussen voor de wervelkolom van het paard. Fryso® zadels zijn geliefd vanwege de goede afwerking en de zeer comfortabele zachte zit.

Alle Fryso® zadels worden vervaardigd met een houten verende boom als basis en zijn leverbaar in maat 16 inch t/m 18,5 inch voor de ruiter/amazone en fit 2 t/m 7 voor het paard.

advies nodig? Mail ons of bel 0512 382 075