DutchEnglishGerman
Home Fryso Zadels

Waarom ruiters  Fryso Zadels kiezen

Vakkundig en handgemaakte paardenzadels

Fryso® zadels zijn handgemaakte paardenzadels en gemaakt van voorgeselecteerde materialen van Engelse kwaliteit en makelij. Onze zadels worden in Engeland door vakmensen van het hoogste niveau vervaardigd. Engeland loopt op het gebied van paardenzadels ver vooruit ten opzichte van andere landen.

Engeland paardenland

Van oudsher is Engeland het paardenland bij uitstek. Wij hebben er voor gekozen gebruik te maken van de eeuwenoude aanwezige Engelse kennis en vakmanschap in combinatie met onze ervaring en kennis van de anatomie van het Friese paard. Dit heeft geresulteerd in een zadel wat zowel veel comfort aan de amazone/ruiter als aan het paard biedt, het Fryso® zadel. Uniek aan het Fryso® zadel is dat het zadel van begin tot het eind door een en dezelfde zadelmaker wordt gemaakt. Dit betekent dat alle wensen van de klant in het paardenzadel verwerkt kunnen worden.

  • 100% Handgemaakt
  • Eigen pas en meetservice
  • +25 jaar kennis & ervaring
  • Echt Engels leer + 1 jaar garantie
  • 5 Jaar garantie op de boom
  • Bezoek onze paardensportwinkel >
Meer weten over onze zadels of een service-afspraak plannen?

Maatwerk comfort voor paard én ruiter

Anatomisch gevormde kussens

Het Fryso® zadel heeft extra brede handgevulde kussens. De kussens worden gevuld met 100% natuur wol. Deze zijn anatomisch gevormd, waardoor deze goed aan de rug van het paard aansluiten. Door deze goedgevormde kussens wordt het gewicht van de ruiter/amazone optimaal verspreid over het paardenzadel. Dit komt de rug van het paard ten goede. Het paard moet met zo weinig mogelijk last zijn last dragen. Speciaal gevormde wrongen zorgen voor een stille beenligging. Hierdoor kan de beweging van het paard beter opgevangen worden.

Uitzonderlijke kenmerken

Fyso® zadels kenmerken zich door veel schoudervrijheid voor het paard en veel ruimte bij het kussen voor de wervelkolom van het paard. Fryso® zadels zijn geliefd vanwege de goede afwerking en de zeer comfortabele zachte zit. Alle Fryso® zadels worden vervaardigd met een houten verende boom als basis en zijn leverbaar in maat 16 inch t/m 18,5 inch voor de ruiter/amazone en fit 2 t/m 7 voor het paard.

Onze Zadelspecialisten

Sybren Minkema

Actief in dressuur en tuigsport met Friese paarden. Gespecialiseerd in (Fryso) zadels aanmeten.

Emma Spoelstra – Kingma

Actief in dressuursport (KWPN en Fries). Gespecialiseerd in (Fryso) zadelsopvullen, zadel reparatie, Bit- en Bridle fitter en aanmeten De Niro rijlaarzen.

Marian Raven

Actief in spring en dressuursport (KWPN). Gespecialiseerd in (Fryso) zadels opvullen en repareren.

Elzelien Renssen

Actief in fokkerij van Friese paarden.Gespecialiseerd in zadels aanmeten klantcontact en ruitersportartikelen verkopen, aanmeten De Niro rijlaarzen.

Rianne de Jong – Struijs

Actief in dressuursport. Gespecialiseerd in ruitersport artikelen verkopen, webshop beheer, Social Media, klantcontact en aanmeten De Niro rijlaarzen.

Meinie Kampen

Actief in dressuursport. Tweespan winkel en webshop, advies en verkoopmedewerkster, Social Media en aanmeten De Niro rijlaarzen.

Anna Maaike Fokkema

Anna Maaike heeft jarenlang met Friese paarden gewerkt, nu rijdt en ment ze met haar tuiger. Gespecialiseerd in zadels opvullen en repareren.

Marrit de Vries

Marrit is actief in de dressuursport met zowel Friese paarden als KWPNers. Gespecialiseerd in zadels opvullen en repareren.