DutchEnglishGerman
Home Zadelservice Zadel aanmeten

Zadelpasservice aan huis

Bent u geïnteresseerd in het laten aanmeten van een nieuw Fryso zadel voor uw paard? Wij komen in heel Nederland bij u langs om zadels aan te meten. Uw paard laat zich het beste beoordelen in de omgeving die voor hem bekend is, dat maakt het mogelijk dat wij in een ontspannen sfeer kunnen kijken welk zadel het beste past bij het paard en bij de ruiter.

Onze zadelpasbus is ingericht met Fryso zadels in alle verschillende modellen in verschillende maten en leersoorten. Ook accessoires zoals singels zijn aanwezig. Tijdens het consult kunt u uw wensen bespreken met onze zadelexpert. Vervolgens kijkt onze medewerker naar uw paard, waarbij schetsen worden gemaakt van de rug en deze wordt opgemeten en afgetekend. Onze zadelpasser kiest een of meerdere modellen uit die bij uw paard passen, daarna kan worden proefgereden met deze zadels. Onze zadelpasser beoordeelt welke zadel(s) het beste op uw paard liggen en u kunt beoordelen welk zadel u het fijnst vindt zitten om tot een definitieve keuze voor model en maat te komen. Wij hebben altijd ca. 20-30 zadels voorradig. Indien het perfecte zadel aanwezig is, kunt u deze direct afnemen.

Is de keuze voor een zadel gemaakt? Dan wordt deze voor u besteld om in Engeland met de hand te worden gemaakt in de juiste maten voor u en uw paard. U heeft ook de keuze om de uitstraling van het zadel geheel naar wens te maken. U kunt kiezen welke opties, leersoorten, leerkleuren, afwerkingen en accenten u wilt. Op onze site kunt u volop inspiratie vinden om uw droomzadel samen te stellen.

Nieuwe Fryso zadels worden uitsluitend aangeboden door Tweespan Exclusive Ruitersport. Zij zijn tevens dealer van Bates, Arena en Wintec, kijk voor meer informatie over het zadelpassen van deze merken op de site van Tweespan.

Afspraak maken

Wilt u een zadel laten aanmeten, dan komen wij in Nederland bij voorkeur aan huis passen met onze zadelpasservice. U kunt contact met ons opnemen voor het maken van een zadelpas-afspraak op de volgende wijzen:

via ons telefoonnummer: 0512-382075;

via het e-mailformulier (bij vraag/opmerking “zadelpasafspraak” vermelden)

  • 100% Handgemaakt
  • Eigen pas en meetservice
  • +25 jaar kennis & ervaring
  • Echt Engels leer + 1 jaar garantie
  • 5 Jaar garantie op de boom
  • Bezoek onze paardensportwinkel >
Meer weten over onze zadels of een service-afspraak plannen?

Kosten zadelpassen

Indien u een Fryso zadel aanschaft na een passessie rekenen wij geen paskosten of voorrijkosten.

Indien u geen zadel aanschaft nadat wij bij u zijn geweest om zadels te passen rekenen wij € 95,00 paskosten en brengen wij voorrijkosten in rekening. Wij brengen in Nederland 50 ct p/km enkele reis (gebaseerd op Google Maps) in rekening. Extra reiskosten zoals bijv. veerbootkosten worden altijd doorberekend. De aanmeet- en evt. reiskosten brengen wij ter plekke bij u in rekening (contant of pin).

Woont u in op de Waddeneilanden? Kijk dan op deze pagina voor de tarieven.

Woont u in het buitenland en wilt u graag dat wij een zadel komen aanmeten, neem dan contact met ons op of dit mogelijk is. Kijk op deze pagina voor de tarieven voor België, Duitsland en Denemarken.

Uw nieuwe zadel moet enkele weken tot een jaar na aanschaf worden opgevuld. Deze eerste opvulbeurt zit niet bij de prijs inbegrepen. Bekijk voor meer informatie de pagina over zadels opvullen.

Zadel zelfstandig bestellen

Indien we niet bij het paard komen kijken ontvangen wij het liefst zoveel mogelijk informatie: rompomvang, stokmaat, leeftijd, ras, afstamming, type, foto’s en/of evt video’s. Ook maken we gebruik van een maatformulier/schets van het paard, deze kunt u hieronder downloaden of wordt op aanvraag toegestuurd. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen ontvangen wij graag een foto van uw paard van de zijkant waarop hij volledig te zien is, met zijn hoofd omhoog, zonder zadel of deken.

Het onderstaande zadelbestelformulier ontvangen wij graag in zijn geheel ingevuld.

  • Klik hier om het Zadelbestelformulier te downloaden
  • Klik hier om het Maatformulier te downloaden

Als u zelfstandig een zadel bij ons hebt besteld, dan nemen wij contact met u op om alle gegevens door te nemen voordat tot definitieve bestelling wordt overgegaan