DutchEnglishGerman
Home Blogs MGPNGP deelnemers: hun ervaring met Fryso

MGPNGP deelnemers over hun Fryso zadel

In 2023 heeft Fryso zadels meegeholpen om het initiatief Mei Grand Prix Nei Grand Prix naar een nieuw niveau te brengen: versie 3.0! 4 talentvolle combinaties krijgen alle middelen toegereikt om het maximale met hun paard te bereiken. Lees hier meer over het initiatief.

Eén van deze middelen is een Fryso zadel, speciaal aangemeten voor hun paard. Nu ze al enige tijd met het zadel rijden, vragen we de amazones naar hun mening en ervaring met het zadel.

  • 100% Handgemaakt
  • Eigen pas en meetservice
  • +25 jaar kennis & ervaring
  • Echt Engels leer + 1 jaar garantie
  • 5 Jaar garantie op de boom
  • Bezoek onze paardensportwinkel >
Meer weten over onze zadels of een service-afspraak plannen?

Afke Weidenaar met Florian Douwe van de Bijschuur

Het aanmeten van het zadel is super vakkundig gedaan door Emma, zij gaf al gelijk aan waar de aandachtspunten voor een goed zadel voor ons lagen. Douwe heeft best een moeilijke bouw, door zijn smalle lichaam blijven de meesten zadels niet goed liggen. Daarbij heeft hij ook nog heel veel beweging dus is het zitten voor mij best een dingetje.

Na wat zadels geprobeerd te hebben zijn we uitgekomen op de Fryso Devotion Mono. Dit zadel blijft perfect liggen en bied mij de mogelijkheid om lekker te zitten. Ook merk ik bij Douwe dat hij veel meer schoudervrijheid heeft. Na een half jaar is het zadel weer bijgevuld door Marrit en kunnen we er weer een tijdje tegenaan!

Linda Ernst met Florian La Dolce Vita

Ik rij nu bijna een jaar met een Fryso zadel en anatomische Fryso singel en ik ben er echt heel blij mee. Vorig jaar hebben we een aanmeet sessie gehad en hebben wij diverse modellen mogen uitproberen. Voor ons was er duidelijk 1 model wat eruit sprong en dat was de Fryso Devotion.

Vanaf het eerste moment dat Florian La Dolce Vita het zadel op kreeg, voelde ik meteen dat ze meer schoudervrijheid had en vanaf de kant was dat ook duidelijk te zien. Voor mijzelf zit het zadel ook heel fijn. Het zadel heeft een diepe zit en veel kniewrong. Dit geeft mij de nodige steun, maar ondanks dat zit ik wel onafhankelijk en ongedwongen in het zadel. Als kers op de taart is het zadel afgewerkt met mooie lakleren details.

Marjan Schalekamp met Florian Katniss

Florian Katniss heeft een heel fijn zadel aangemeten gekregen door het team van het Tweespan. Helemaal speciaal naar eigen wensen gemaakt.

Door wat rug- en beenproblemen zit ik graag op een bepaald soort zadel. Zij hebben een 16,5 Inch Fryso Comfort Special AE zadel aangemeten dat perfect bij mij en mijn paard past. Sterker nog, het past zo goed bij mij dat ik het op al mijn 6 dressuurpaarden gebruik! Ze lopen er heerlijk onder.

Ik kan er fijn op zitten. Het is namelijk speciaal voor mijn bekken aangepast door de vakmensen van het Tweespan. Ook het hoofdstel is in nauw overleg samengesteld en bevalt zeer goed. Het hele harnachement heeft een mooie chique uitstraling met wat lak-accenten maar niet teveel bling.