DutchEnglishGerman
Home Faq Vragen over een nieuw paard en/of zadel

Ik koop een nieuw zadel, kan ik mijn oude zadel inruilen?

Als het zadel wat u wilt inruilen courant is en in goede staat verkeert, dan nemen wij uw zadel in en krijgt u korting op het nieuwe zadel. Wij bepalen hierbij de waarde van uw “oude” zadel.

 

Kan een 3-jarig paard al een nieuw zadel?

Ja, dat kan zeker. Het is immers voor een jong paard erg belangrijk dat zijn eerste ervaringen met het zadel positief zijn.

Wel zien we dat paarden in het algemeen de grootste lichamelijke verandering doormaken van 3 naar 4 jaar. De conditie van het paard speelt hierin een belangrijke rol. Indien het paard in een te arme (te magere) of in een te rijke (te dikke) conditie verkeert is het niet altijd verstandig om een nieuw zadel te laten aanmeten.

Het belangrijkste uitgangspunt is dat het zadel goed past. Wij proberen op basis van onze kennis en ervaring in te schatten hoe het paard zich zal ontwikkelen. Indien mogelijk houden wij daar rekening mee met de maat en aanpassingsmogelijkheden van het zadel.

 

Kan ik hetzelfde zadel voor meerdere paarden gebruiken?

Een zadel zal zich altijd naar het paard en de ruiter vormen. Als de verschillende paarden niet te afwijkend zijn van elkaar dan kunt u waarschijnlijk hetzelfde zadel gebruiken. U kunt uiteraard niet hetzelfde zadel gebruiken op een heel breed en een heel smal paard. Bij kleine verschillen kunt u eventueel gebruik maken van een zadelbontje/zadelonderligger.

 

Ik heb een nieuw paard, kan ik daar het zadel van mijn vorige paard op leggen?

Als de verschillende paarden niet te afwijkend zijn van elkaar dan kunt u waarschijnlijk hetzelfde zadel gebruiken. Bij kleine verschillen kunt u eventueel gebruik maken van een zadelbontje/zadelonderlegger. Het is raadzaam om bij een nieuw paard een zadelcheck uit te laten voeren voordat u met uw zadel gaat rijden. Onze zadelpassers komen bij u op locatie langs voor alle merken zadels.

 

Verkopen jullie 2e hands zadels?

Ja, wij verkopen gebruikte zadels. Deze zadels hebben wij doorgaans door inruil verkregen. Wij komen niet aan huis passen met gebruikte zadels. Wel adviseren wij u om met het paard bij ons te komen passen voor een gebruikt zadel. Wij kunnen u dan advies geven over wat het beste bij u en uw paard past, dat doen wij graag en kosteloos. Over het algemeen ruilen wij geen gebruikte zadels in op 2e hands zadels.

  • 100% Handgemaakt
  • Eigen pas en meetservice
  • +25 jaar kennis & ervaring
  • Echt Engels leer + 1 jaar garantie
  • 5 Jaar garantie op de boom
  • Bezoek onze paardensportwinkel >
Meer weten over onze zadels of een service-afspraak plannen?