DutchEnglishGerman
Home Faq Rugpijn bij paarden. Kan dat?

Voorkom rugpijn bij paarden

Rugpijn bij paarden komt vaker voor dan de meesten zich realiseren. Rugpijn bij paarden kan door een tal van zaken veroorzaakt worden. Een zadel dat niet goed past blijft een grote oorzaak van rugpijn. Het zadel dat niet de juiste maat heeft en niet perfect past bij de vorm van uw paard kan hele nare gevolgen hebben. Wij vertellen u daarom wat een ‘goed passend zadel’ is en hoe u rugpijn bij paarden op tijd kunt herkennen. Want voorkomen blijft nog altijd beter dan genezen!

 • 100% Handgemaakt
 • Eigen pas en meetservice
 • +25 jaar kennis & ervaring
 • Echt Engels leer + 1 jaar garantie
 • 5 Jaar garantie op de boom
 • Bezoek onze paardensportwinkel >
Meer weten over onze zadels of een service-afspraak plannen?

Het is belangrijk dat uw paard te allen tijde maximale schoudervrijheid behoudt. Wanneer uw paard niet genoeg schoudervrijheid heeft door het zadel, krijgt hij niet genoeg vrijheid om zijn passen lang te maken. Dit betekent dat het paard korter gaat lopen. Ook ontstaat er al snel pijn op de schouders en schoft. Dit komt door te veel druk op de spieren en de schouderbladen van het paard. Dit is niet alleen erg vervelend en pijnlijk voor het paard, uw prestaties gaan er ook door achteruit. Gelukkig kunt u deze nare problemen voorkomen met een perfect op maat gemaakt zadel!

Op maat gemaakt tegen rugpijn bij paarden

Wanneer u besluit een nieuw zadel aan te schaffen of wanneer u een nieuw paard heeft gekocht is het dus erg belangrijk dat u meteen het juiste zadel gebruikt. Wij vinden het erg belangrijk dat ieder paard en ruiter/amazone het perfecte zadel gebruikt en hebben daarom een speciale zadelpasservice aan huis! Dat betekent dat wij bij u thuis langskomen om de zadel aan te meten. Daardoor hoeft u niet te reizen en gebeurt het aanmeten in een voor het paard bekend omgeving waar hij op zijn gemak voelt. De zadelpasbus komt bij u langs en u kunt allerlei verschillende zadels uitproberen. Wanneer het nodig is maken wij het zadel geheel op maat.

Herkennen van rugpijn bij paarden

Er moet een belletje gaan rinkelen wanneer u merkt dat uw paard een of meerdere van de volgende meest voorkomende symptomen vertoond:

 • minder grote stappen neemt,
 • minder voorwaarts is,
 • boos reageert op het zadel,
 • gevoeligheid in de rug,
 • moeite met galop, buigingen en andere rijkunstigheden.

Helaas is rugpijn bij paarden niet altijd te herkennen!

Daarom adviseren wij u dan ook: “Better safe than sorry”! Aangezien onze paarden ons niet kunnen vertellen wanneer zij ergens last van hebben willen wij liever het zekere voor het onzekere nemen. Daarom zullen wij u altijd aanraden een perfect passend zadel te gebruiken.

Heeft u vragen over de rol van het zadel bij rugpijn bij paarden?

Of wilt u een afspraak maken met één van onze zadelspecialisten?