DutchEnglishGerman
Home Faq Hoe gebruik ik mijn zadel?

Hoe gebruik ik mijn zadel?

Ondanks dat iedereen leert hoe u een paard op moet zadelen en op moet stijgen, snappen wij dat u er zeker van wilt zijn dat u uw zadel goed gebruikt. Daarom hebben wij voor u de volgende tips:

Let u er bij het opzadelen goed op, dat u het zadel achter het schouder van het paard legt. Leg het zadel net achter de schoft en schuif het zachtjes naar achter, het zadel zal stil komen te liggen op het punt waar het in balans ligt. Op deze manier liggen ook de haren onder het zadel(dek) comfortabel in de goede richting. Controleer of het zadel ver genoeg naar achter ligt door te voelen met uw hand of het zweetblad achter het schouderblad van het paard ligt.

Om zowel de rug van het paard als het zadel te beschermen, is het aan te raden om met een opstaphulp uw paard te bestijgen (krukje of opstapje).

Om op te stijgen legt u de linkerhand met de teugel op de manenkam en met de rechterhand grijpt u over de zadelzit heen naar de rechterkant van het zadel. Trek uzelf niet omhoog aan de lepel. Het omhoogtrekken met de rechterhand aan de lepel van het zadel vergroot de kans op het scheeftrekken van uw zadel of de zadelboom.

Om zo lang mogelijk van uw zadel te genieten is het belangrijk dat u deze regelmatig controleert en verzorgt.

  • 100% Handgemaakt
  • Eigen pas en meetservice
  • +25 jaar kennis & ervaring
  • Echt Engels leer + 1 jaar garantie
  • 5 Jaar garantie op de boom
  • Bezoek onze paardensportwinkel >
Meer weten over onze zadels of een service-afspraak plannen?