Hoe vaak moet mijn zadel opgevuld worden?Wie oft soll mein Sattel aufgepolstert werden?How often should my saddle be checked.

Vragen / Blog

Zadel Info Algemeen

Hoe vaak moet mijn zadel nagekeken/opgevuld?

De kussens van een zadel zijn meestal gevuld met wol. Wol heeft veerkrachtige eigenschappen en verdeelt de druk evenredig over de rug van het paard. Na verloop van tijd kan de wol inklinken en is het mogelijk dat het zadel niet meer optimaal op het paard ligt. Het zadel moet dan opgevuld worden.

De tijd die er tussen de aanschaf van het zadel en de eerste opvulbeurt zit kan per paard variƫren, soms al na een paar weken en soms pas na 1 jaar.

In het algemeen adviseren wij om uw zadel 1 x per jaar te laten nakijken/vullen.

Wanneer een paard aan de ene zijde meer ontwikkeld is dan aan de andere zijde dan zal het zadel zich daaraan aanpassen, en op den duur mogelijk scheef gaan liggen. Dit is ook het geval wanneer een ruiter ongelijk zit of scheef zit, of niet in staat is het gewicht helemaal gelijk te verdelen. Een zadel waarvan de vulling scheef gaat/ongelijk geworden is moet altijd weer rechtgemaakt worden omdat anders het zadel zelf scheef kan worden, en omdat het paard er hinder van kan ondervinden.

 

Terug naar vragenlijst Zadel Info Algemeen

advies nodig? Mail ons of bel 0512 382 075